Free shipping in the Netherlands above 100,- Europa 350,-

L'Atelier du Champagne

l'Atelier du Champagne

l’Atelier du Champagne neemt je mee in de wereld van Champagne. In Frankrijks meest noordelijke wijnregio is de afgelopen twintig jaar veel gebeurd: verkochten druiventelers vroeger hun oogst aan grote champagnehuizen of coöperaties, nu maken ze meer en meer hun eigen champagnes. Gelukkig! Want het zijn deze telers, of growers, die experimenteren met nieuwe technieken en smaken. Inmiddels zijn zij de meesters van champagnes met body, expressie van terroir, droge stijlen en uitgesproken smaken.

De ontwikkelingen hebben ook de gevestigde huizen, die soms al bijna drie eeuwen topchampagnes produceren, geïnspireerd hun klassiekers te herzien. Champagnemakers spelen met lagere dosages in op de drogere smaak van moderne wijnliefhebbers, kiezen ervoor biologisch of biodynamisch te werken, en geven hun champagnes een nieuw uiterlijk met moderne etiketten en visueel gewaagde verpakkingen.

Bubbels zijn booming: ook Nederlanders drinken steeds vaker een lekker glas mousserende wijn. l’Atelier du Champagne zet de deur open voor doorgewinterde champagnegekken, wijnliefhebbers die meer willen weten van ’s werelds meest feestelijke wijn, en nieuwsgierige proevers.


 

Contact

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.