Levering: 1-2 werkdagen

In geen enkele andere Franse wijnregio is het toegestaan: witte en rode wijn mengen om rosé te maken. Maar in Champagne mag het wel! Hier worden verschillende methoden gebruikt om rosé champagne te produceren. De meest gebruikelijke methode is het toevoegen van een beetje rode wijn aan witte wijn.

Daarnaast is er de saignée-methode, waarbij blauwe druiven een korte tijd in contact blijven met hun schillen. Hierdoor komt de kleur uit de schilletjes in het sap, wat resulteert in een rosé met soms subtiele kenmerken van een zachte, rode wijn.

Tegenwoordig is er een derde methode toegevoegd aan deze twee klassieke technieken. Door hele blauwe druiven toe te voegen aan wit sap, ontstaat er een soort infusie. Dit levert vaak een prachtig lichte rosé op met een unieke finesse.

Bacchante rosé
Producent:M. Lefébure

Bacchante rosé

€72,50
Rosé de saignée de Bisseuil
Les Monts de la Vallée rosé
Grande Cuvée Rosé ed. 28 in giftbox
Vintage 2015 La Grande Année rosé in giftbox
Rose de Craie ‘24
Les Vaudayants Rosé Nº20
Vintage 2019 Oeil de Perdrix
Producent:Doyard
Vintage 2019 Oeil de Perdrix magnum (1,5 liter)
Brut Rosé '21

Brut Rosé '21

€69,00
Rosé de saignée '21
Le Mahomet Rosé
Producent:Perrine Fresne

Le Mahomet Rosé

€77,50
Héritage rosé XXI
Producent:Brice
Rosé d'Infusion '20
Vintage 2012 Rosé Elisabeth Salmon magnum (1,5 liter)
Vintage 2012 Rosé Elisabeth Salmon
Vintage 2019 Les Goulats rosé de macération magnum (1,5 liter)
Les Maçonnettes rosé 2020