L'Atelier du Champagne
Nieuws
Malolactische gisting, of Malolactic fermentation (MLF) is een belangrijk, maar optioneel proces bij de productie van Champagne, een mousserende wijn die wordt geproduceerd in de Champagnestreek in Frankrijk. MLF is een secundaire gisting die appelzuur omzet in melkzuur, wat resulteert...
“Welcome!” as if we can hear Florent & Julien of the Mignon brothers say. Holding a bottle of Champagne Les Frères Mignon, the 1st thing that catches our eyes is the adorable images of the brothers on their labels. They...
"De beste manier is om naar buiten te gaan en alles wat je te pakken kunt krijgen te ruiken en te proeven. En denk na en gebruik je woorden om te beschrijven wat je ontdekt." Ondanks dat het dragen van...
Coteaux Champenois is een Franse wijnbenaming voor stille wijnen uit de Champagnestreek in Frankrijk. In tegenstelling tot de meer bekende mousserende wijnen van Champagne, worden Coteaux Champenois wijnen gemaakt van dezelfde druiven, maar worden ze gefermenteerd om stille wijnen te produceren in plaats van...
What is Champagne Day ? The Champagne Day website #ChampagneDay was born in 2009 at the initiative of a Californian blogger and wine tutor, Chris Oggenfus. Over the years, more and more wine lovers around the world have participated in Champagne...
Champagne = sparkling wine made from 3 grapes of Chardonnay, Pinot Noir & Meunier in the northern part of France
I used to think this way. But, today, the picture I have inside my head is pretty close to what you see in the illustration, plus a lot more that I couldn’t fit on a small piece of paper.
I used to think this way. But, today, the picture I have inside my head is pretty close to what you see in the illustration, plus a lot more that I couldn’t fit on a small piece of paper.