In 2010 besloot Étienne Calsac, die een opleiding tot wijnmaker had gevolgd, zijn eigen domaine op te zetten en huurde hij wijngaarden van zijn grootouders.
Zijn domaine is gevestigd in Avize produceert voornamelijk Chardonnay, daarnaast hij heef een passie voor de vergeten druivenrassen van de Champagne, zoals Arbane en Petit-Meslier.
Zijn druiven komen van de terroirs van Côte des Blancs, Marne-vallei, Côte des Bar en Côte de Sézanne.
Zijn wijnbouw is duurzaam en richt zich op het welzijn van de verschillende terroirs en stimuleert de biodiversiteit.
De vinificatie gebeurt door gebruik van inheemse gisten, voornamelijk in vaten maar er zijn ook cuvées met gebruik van roestvrij staal. Zijn champagnes zijn een reflectie van het terroir.
Étienne Calsac is een innovatieve en verenigende wijnmaker. In 2015 richtte hij met bevriende wijnmakers het collectief 'Des Pieds et des Vins' op in het kader van het evenement Printemps des Champagnes. Het doel van dit collectief is om wijnmakers samen te brengen die dezelfde filosofie delen.