Gratis verzenden in NL vanaf 100,-

Champagne Proeverij

Openbare proeverij

Open voor iedereen, op inschrijving! Beperkte zitplaatsen en maximaal 14 deelnemers.

Tijdens de proeverij geven we uitleg over het productieproces van champagne, geven we tips hoe je champagne goed kunt proeven en vertellen we je uiteraard alles over de champagnes die geproefd worden. Ook serveren wij diverse kleine bites zoals charcuterie, brood en olijven. Je wordt ontvangen met een welkomstglas champagne en proeft vervolgens minimaal 4 champagnes. 

De proeverijen vinden altijd plaats van 16.00 tot 18.00 uur op het Rokin 91a te Amsterdam. De kosten bedragen €75,-p.p. Bij aanschaf van champagne die geproefd is, ontvangt u 5% korting op de winkelprijs. 

De komende sessies:

- Zaterdag 1 juni 2024, 16.00 - 18.00 uur 

Proeverij met Champagnemaker Christophe Constant van Brice

Kom het hele Champagne Brice assortiment proeven, inclusief enkele Coteaux Champenois!

- Zaterdag 8 juni 2024, 16.00 - 18.00 uur Nog 3 plaatsen beschikbaar!

Introductie in champagne, geschikt voor iedereen!

- Zaterdag 22 juni 2024, 16.00 - 18.00 uur 

Thema: Blanc de Blancs champagnes

- Zaterdag 13 juli 2024, 16.00 - 18.00 uur 

Introductie in champagne, geschikt voor iedereen!

- Zaterdag 27 juli 2024, 16.00 - 18.00 uur

Introductie in champagne, geschikt voor iedereen!

- Zaterdag 31 augustus 2024, 16.00 - 18.00 uur

Introductie in champagne, geschikt voor iedereen!

Om u in te schrijven, kunt u ons een e-mail sturen naar info@latelierduchampagne.com. Uw inschrijving is bevestigd zodra u van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen. 

De public proeverijen worden gegeven in het Engels. 

 

Privé proeverij 

Wij hebben 3 verschillende mogelijkheden voor proeverijen. Zie hieronder:

De champagneproeverijen zijn beschikbaar voor groepen van 1 tot 20 personen. Er worden 2 prijzen gebruikt. Eén prijs geldt voor groepen tot 10 personen. De tweede prijs is voor groepen van 11 tot 20 personen. De proeverijen zijn onderverdeeld in verschillende thema's en worden gegeven door één van de medewerkers van l'Atelier du Champagne.

Tijdens de proeverij geven we uitleg over het productieproces van champagne, geven we tips hoe je champagne goed kunt proeven en vertellen we je uiteraard alles over de champagnes die geproefd worden. Ook serveren wij diverse kleine bar bites zoals charcuterie, oeuf mayonaise, brood en olijven.

Een proeverij duurt gemiddeld 2 tot 2,5 uur met een maximum van 3 uur.

Proeverij 1: Vignerons*

We gaan 5 champagnes en 1 coteaux champenois (stille wijn, zonder bubbels) proeven van kleine, vaak onbekende wijnhuizen. Allemaal met hun eigen filosofie en stijl, wat je terug proeft in de unieke champagnes. Tijdens deze proeverij hebben wij een selectie champagnes samengesteld waarin de verschillende druiven naast elkaar geproefd kunnen worden. Verder proeven we een rosé champagne, een vintage champagne en een coteaux champenois.

Proeverij 2: Vignerons & Maisons*

In deze proeverij bespreken we de verschillen tussen champagnes van kleine, onafhankelijke wijnhuizen (wijngaarden of telers) en die van de grote, bekende namen (maisons). De maisons hebben een grote invloed gehad op het hedendaagse succes van champagne en hebben vaak een eigen stijl waarmee ze hun klanten jaar in jaar uit van een zeer consistent product voorzien. We proeven in totaal 6 champagnes waarbij we de verschillen in productiewijze en smaak bespreken.

Proeverij 3: Maisons*

Het is geen geheim dat wij bij l'Atelier fan zijn van kleine champagnewijnhuizen, maar de grote, bekende wijnhuizen waarderen wij net zo goed! In deze proeverij nemen we je mee op reis door champagne, maison-stijl!

Houd er rekening mee dat alle proeverijen afhankelijk zijn van beschikbaarheid en vooraf reserveren vereisen. Om een ​​datum te reserveren en de prijzen en mogelijkheden te ontvangen, kunt u ons een e-mail sturen op info@latelierduchampagne.nl


De privé-proeverijen zijn beschikbaar in het Engels, Nederlands en Frans.

Contact

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.