Pertois-Lebrun
Antoine & Clément groeiden op in de Provence, maar staan inmiddels aan het roer van het huis Pertois-Lebrun in Cramant. Als enige tak van de familie waren zij in staat om het huis over te nemen van hun tante Odile. Het relatief jonge huis werd in 1955 opgestart door Paul Pertois (uit Cramant) en Françoise Lebrun (uit Mesnil-sur-Oger). Opvolgster Odile werd sinds 2004 bijgestaan door de jonge Clément, die zich met zijn voorliefde voor de natuur en de drang naar onafhankelijkheid als eerste geroepen voelde om vanuit de Provence richting het noorden te gaan. Zijn broer Antoine, die inmiddels als consultant in Parijs werkte, volgde hem later met de gedachte om dit ondernemersavontuur samen met zijn broer tot een succes te maken.
De 9,5 hectare wijngaarden bevinden zich in grand cru dorpen Cramant, Mesnil-sur-Oger, Chouilly, Oger & Oiry en premier cru dorpen Cuis en Villeneuve. Het huis uit Cramant is HVE en VDC gecertificeerd sinds 2019. Chardonnay is de enige druif waar mee gewerkt wordt, en verdeelt over 44 plots maken de heren hier een verfijnde selectie champagnes van. Van dorstlessend lekkere basiscuvée’ l’Extravertie tot spannend en complexe single-plot vintage champagnes.
Vintage 2013 Le Fond du Bateau
L'extravertie jeroboam (3 liter)
L'atelier du Champagne
Get in the world of Champagne
Learn about the diversity of the region!