Girard-Bonnet
Girard Bonnet-champagne is gemaakt door Paul Girard, die 2 families belichaamt; Girard en Bonnet.
De twee families, wijnboeren sinds de jaren 1900, die verschillende paden volgden. Het landgoed Girard, een coöperatieve teler uit Mesnil sur Oger; en het landgoed Bonnet, een telersmaker uit Oger die in de jaren tachtig ongeveer 140.000 flessen produceerde onder de naam Champagne F. Bonnet Père et Fils, voordat ze in 1988 stopten.
De wijngaard Girard-Bonnet omvat 12 hectare, voornamelijk gelegen in de Côte des Blancs, meer bepaald in Mesnil-sur-Oger, Oger, geclassificeerd als Grand Cru en Vertus Premier Cru en beroemd om hun hoogwaardige Chardonnays.
Paul besloot over te stappen op biologische en biodynamische wijnbouw om zijn praktijken onder de aandacht te brengen. De wijngaard krijgt de certificering in 2023.
Het vinificatieproces weerspiegelt de overtuiging van het landgoed dat een goede wijn begint met gezonde druiven. De druiven uit lieux-dits of specifieke terroirs worden apart geperst. Hun sap wordt vervolgens op natuurlijke wijze bezonken en in verschillende containers geplaatst, voordat het het natuurlijke fermentatieproces ondergaat.
Daarna rijpen de wijnen minimaal 10 maanden op de droesem. Vervolgens worden ze getrokken, zonder klaring of filtratie, en in de kelder geplaatst om de tweede gisting te ondergaan gedurende een periode die varieert afhankelijk van de cuvée. Paul onderzoekt momenteel verschillende wegen die afhankelijk zijn van de pakketten: houten containers van verschillende afmetingen, roestvrijstalen tanks en amforen.
L'atelier du Champagne
Get in the world of Champagne
Learn about the diversity of the region!