Lelarge-Pugeot
Zijn voorouders teelden al druiven in premier cru gemeente Vrigny, even ten westen van Reims. in Montagne de Reims, In de jaren 1930 begon Raymond Lelarge met de produktie van champagne onder zijn naam. Begin jaren tachtig nam zijn kleinzoon Dominique het bedrijf over en voegde de naam van zijn vrouw toe, ook Dominique genaamd. Dat was het begin van Lelarge-Pugeot. Nu maken ook hun kinderen Clémence en Valentin deel uit van het familiedomein.
[SPLIT]
Rond de eeuwwisseling stopten de wijnmakers met het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de 8,7 hectare wijngaard, waar meunier de belangrijkste druif is. Tussen de stokken wordt de groei van bodembedekkers gestimuleerd en de bodem omgeploegd, deels met hulp van een paard. Biologisch was vanaf 2014 de norm, daarna volgden biodynamische praktijken. Lelarge-Pugeot gebruikt preparaten om de bodem te voeden en houdt rekening met de biodynamische kalender. Met het planten van fruitbomen en plaatsen van bijenkasten tracht de familie de biodiversiteit in en rond de wijngaarden te vergroten. Inmiddels is het domein biodynamisch gecertificeerd met een keurmerk van Demeter.
Lelarge-Pugeot maakt traditionele én moderne champagnes, en produceert daarnaast meerdere côteaux champenois, oftewel stille wijnen.
L'atelier du Champagne
Get in the world of Champagne
Learn about the diversity of the region!