Guenin
Guenin heeft 5 hectare biologische wijngaarden in Essoyes (alle wijnstokken staan in de gemeente) in de Côte des Bar.
Alle wijnen worden zo natuurlijk mogelijk gemaakt (inheemse gisten, geen filtratie of fining) om het terroir te respecteren.
Het hele vinificatieproces wordt uitgevoerd in eiken vaten, van de oogst tot het bottelen (alcoholische gisting en malo op vat).
Sébastien keerde terug naar het familiedomein in 2013, maar de eerste champagneoogst vond plaats in 2015 (daarvoor produceerde de familie geen champagne).
Sébastien studeerde aan het Lycée Viticole in Beaune en door zijn stages en ontmoetingen met andere wijnmakers wist hij altijd al dat hij de wijnstokken van de familie wilde vinifiëren. Axelle, zijn vrouw, werkt ook op het domein en houdt zich bezig met communicatie en marketing. Hun wijnen zijn precies, heerlijk en kunnen op elk moment van de dag gedronken worden.
L'atelier du Champagne
Get in the world of Champagne
Learn about the diversity of the region!