De wijngaarden van Domaine Méa liggen in de Montagne de Reims, in het zuiden rond de grand crus van Louvois en Bouzy en iets verder naar het noorden, Ludes en Montbré (premier cru).
Hun domein beslaat een twintigtal percelen en is voornamelijk beplant met pinot noir (70%), aangevuld met chardonnay (26%) en een klein aandeel meunier (4%).Guy Méa uit de Champagne breidde de familiewijngaard uit in de jaren 1950 en gaf het bedrijf in de jaren 1980 door aan zijn dochter Evelyne. Vandaag staat zijn kleindochter Sophie aan het roer. Als jong meisje beschreef ze zichzelf als volgt: “Ik word champagne-wijnmaker”. Ze werkt sinds 2010 in het familiebedrijf en zal het vanaf 2019 samen met haar man Franck Moussié, uit Bordeaux, leiden.
In de wijngaarden worden geen pesticiden gebruikt en Domaine Méa heeft de ecologische HVE-certificering. Naast traditionele champagnes met traditionele etiketten creëert Domaine Méa ook een gamma champagnes die een experimentele smaak uitdrukken en beantwoorden aan de voorkeuren van de hedendaagse champagneliefhebber: een droge stijl en de expressie van een terroir.
Nieuws voor Méa: er zijn wijngaarden aangekocht in de Marnevallei in de premiers crus Mareuil-sur-Ay en Hautvillers.