Clément & fils
Iets ten zuiden van Épernay ligt Congy. Daar maakt de jonge Aurélien Clément nu bescheiden hoeveelheden champagne. Na zijn wijnstudie in Avize begon hij te werken op het domein van zijn oom, die al sinds de jaren tachtig champagne maakt. Het eerste produktiejaar van zijn eigen wijn was 2017: Aurélien maakte 9000 flessen.
Het domein in Val du Petit Morin omvat 6,5 hectaren, grotendeels in de gemeente Congy. In zijn eerste jaar stopte Aurélien meteen met het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de wijngaarden, hij streeft ernaar binnen een paar jaar gecertificeerd biologisch te werken. De namen van zijn champagnes verwijzen naar de planten en bloemen die inmiddels als bodembedekkers tussen de druivenstokken groeien.
Meunier en chardonnay zijn de belangrijkste druiven in de champagnes, aangevuld met pinot noir.De champagnes van Clément & fils zijn droog, fris en avontuurlijk. De hand van een beginnend maker is duidelijk aanwezig, wij zijn heel benieuwd hoe Aurélien Clément zich als champagnemaker gaat ontwikkelen.
L'atelier du Champagne
Get in the world of Champagne
Learn about the diversity of the region!