Gratis verzenden in NL vanaf 100,-

"De beste manier is om naar buiten te gaan en alles wat je te pakken kunt krijgen te ruiken en te proeven. En denk na en gebruik je woorden om te beschrijven wat je ontdekt."

Ondanks dat het dragen van parfum een "BiG NO NO" is dat we leren tijdens wijnproeven 101, kreeg ik per ongeluk een parttime baan als parfumeur toen ik lang geleden op zoek was naar mijn 1e wijnbaan. Toevallig gaven mijn wijnleraar en parfumbaas me allebei hetzelfde advies toen ik vroeg hoe ik mijn vaardigheden kon verbeteren. Sindsdien ben ik die achterdochtige persoon geworden die een artisjok ruikt en overweegt, die verleid wordt door de geur van felrode aardbeien en die na de regen met een pakje aardse paddenstoelen midden in de supermarkt het wilde bos in dwaalt.

Vroeger dacht ik dat wijnprofessionals zoals sommeliers en mensen die met parfums werken, geboren worden met een uitzonderlijke neusgevoeligheid en supertalent voor ruiken. Hoewel sommige mensen met deze gaven worden geboren, leggen boeken over wijnproeven en parfum uit dat iemands vermogen om te ruiken en te proeven grotendeels afhangt van training. Een onderzoeksteam van de Rockefeller Universiteit in New York rapporteert bijvoorbeeld dat de menselijke neus minstens een triljoen verschillende geuren kan onderscheiden! En dit soort informatie inspireert me om te blijven leren ruiken en proeven aan alles waar ik mijn neus maar op kan krijgen.

En de zomer is een perfecte tijd om te oefenen, want vers fruit, groenten en bloemen met levendige kleuren trekken onze ogen aan terwijl ze onze neuzen intrigeren met een grote scheut seizoensgeuren op de winkelschappen en boerenmarkten. Een van mijn favoriete Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Laatste Verhalen

Geen inhoud