Brice
Generaties druiventelers binnen de familie waren hem al voorgegaan, toen in 1945 René Brice een champagnedomein in Bouzy lanceerde met zijn naam. Vanaf de jaren negentig groeide het familiebedrijf naar een jaarlijkse productie van zo'n 100.000 flessen. Tegelijkertijd maakte Brice naam met z'n stille rode wijn: Bouzy rouge. Naast wijngaarden rond Bouzy beschikt de familie over percelen met pinot noir en chardonnay in de Aube, het meest zuidelijke deel van Champagne.
In 2019 werd de zeer ervaren champagnemaker Christophe Constant aangetrokken voor de productie in de kelder. De champagnes van Brice zijn ideaal voor beginnende champagne-drinkers, maar zijn ook spannend genoeg voor de connaisseur. De dosage van alle champagnes is laag: fruitigheid en frisheid staan voorop in de stijl van Brice.
De familie Brice schenkt veel aandacht aan de overgang naar een duurzamere manier van werken. In de wijngaarden worden bestrijdingsmiddelen geweerd, in 2020 is het proces in gang gezet voor biologische certificering. Per 2023 zijn alle champagnes biologisch gecertificeerd.
Sydonios
Champagne glassware
L'atelier du Champagne
Get in the world of Champagne
Learn about the diversity of the region!